Велопоход "Беласица тур 2019"

Posted in Новини

Приключи велообиколката на планина Беласица. По маршрута с дължина 200 километра педали завъртяха над 300 любители на колоезденето. В рамките на два дни участниците направиха пълна обиколка на планината, преминавайки през териториите на три държави.Обиколката е започнала от Петрич – Кулата – Гърция – Дойран /Македония/ - Златарево – Петрич.

Представители от велоклуб „Гайда“ към туристическо дружество „Осогово“ гр. Кюстендил се включиха във велообиколката на планина Беласица.

В тура участваха както професионални колоездачи, така и аматьори, но с минимална подоготовка. Разнообразие в превозните средства също не липсваше. От най- модерните велосипеди, до причудливи асомръчно направени колела.

Всяка година редица колоездачи се включват във велопохода заради възможността да покарат с други съмишленици и любители на колоезденето, да съберат емоции, които да ги накарат да се върнат на старта в Петрич за следващата обиколка.

Събитието се осъществи в рамките на проекта "Беласица - планината на активните хора", който се изпълнява съвместно от Планинарското екологично дружество "Еделвайс" в град Струмица Македония и Клуба за екстремни спортове и планинарство "Бела екстрийм" в Петрич.
Нашите участници са очаровани от преходите и добрата организация на домакините.