Из дебрите на Влахинска планина

Posted in Новини

Уважаеми туристи, любители на планината,

С удоволствие и радост Ви информираме, че с Решение от 26.05.2020 г. УС на ТД „Осогово“ гр. Кюстендил разрешава провеждането на мероприятията от календарния план за 2020 г.

За предстоящите мероприятия, ще вървим по план, за отложените ще се търсят допълнителни дати и ще се обявяват допълнително.

Задължителни са необходимите предписания, дистанция и предпазни средства по време на мероприятията.

Ето и нашето предложение - за първа разходка, дългоочаквана и възможна за осъществяване  след отпадане на карантината и задължително  спазване на предпазните мерки в борбата срещу COVID 19.

На 30.05.2020 г. от 8,00 ч. от паркинга на театъра в гр. Кюстендил ще направим разходка из дебрите на Влахинска планина. Тази малка планина е истинско съкровище. Само на около 3 часа от село Пастух има 800 - годишен цер (вид дъб). След кратка почивка и фотопауза на няколко километра от вековното дърво се намира Руенският манастир “Св. Йоан Рилски” , зад чиито стени се крият множество предания, свързани с покровителя на народа ни - Св. Иван Рилски, където ще завърши разходката ни и ще ни очаква автобуса. Бонус на екскурзията е феерията от божури из цялата планина.

Моля да потвърдите участието си на тел. 0884 914 551 – Силвия Михова, тъй като автобуса е малък. Плащането е споделено, в зависимост от броя на участниците.