Национален воден поход по горното поречие на река Струма

Posted in Новини

Клубът по воден туризъм “Струма 2012” към туристическо дружество “Осогово” – гр. Кюстендил за поредна година - в края на м.май и началото на м. юни 2020 година - посрещна гости от София, Пловдив, Хасково, Димитровград, Кърджали, Стара Загора, Нова Загора, Русе, Варна, Троян, Враца, Калофер в традиционния национален воден поход по горното поречие на река Струма.
Основните цели и задачи на клуба са да се популяризира водния туризъм, запознаване с природните забележителности в района, усъвършенстване на техническите и физически умения на практикуващите воден туризъм в бързотечащи води.
В местността Чардака при село Раждавица се събраха около 60 участника от различни възрасти. Дните приключваха край огнището в базовия лагер, където всеки споделяше впечатленията и емоциите събирани през деня. Да не забравим и гостоприемството на организаторите, които се погрижиха да поддържат доброто настроение.

„Благодарим на всички за ентусиазма, с който са пропътували не малко километри, за да споделят с нас емоцията от преживяното. Смятам, че всички които вече веднъж са дошли, ще продължават да ни посещават и ще водят със себе си нови ентусиасти, които за сега може само да слушат историите, оставили незабравими спомени във всички наши гости“- сподели Гергана Нешева – член на клуба по воден туризъм “Струма 2012” - Кюстендил.