Skip to main content

Снежен празник на снега в Осогово

И тази година туристите от туристическо дружество „Осогово“ гр. Кюстендил, организираха снежен празник в Осоговската планина. На 11 февруари 2023 година в  местността "Иглика" се събраха туристи от всички възрасти и след чаша кафе и чай, всички бяха готови за забавлението.
Какво е зимата без правенето на снежни човеци Ако поне веднъж не направиш такъв, имаш чувството, че изобщо не е имало зима. Туристите направиха безброи снежни фигури. Всичките бяха много оригинални и неповторими. Настроението се приповдигна и под съпровода на снижни детски песни и хорца. Последваха стрелба в кош, снежен бейзбол, снежно хоро, „двама са малко трима са много“, точна стрелба, точно в целта и други. Зимното дърпане на въже създаде много емоции, защото при играта често се случва единия отбор да падне, а какво по-безопасно от това да паднеш в пухкавия бял сняг. Зимата е най-подходящият сезон за много интересни игри и за дишане на малко свеж въздух. Много смях, игри, слънце, чудесно настроение, забавление и невероятни карнавални костюми. Получи се истински празник!!!
Разбира се, най – интересната част след всичките игри са наградите. Имаше за всеки по нещо за най – малкия участник – Митко само на 4 години, за най – активните Цвети – 12 год. и Яна – 11 год., приз „Снежна принцеса“ – принцеса Карина и приз „Снежна кралица“- кралица Зоя Моравска и много други. Всички останаха много доволни от гостоприемството на домакините.
Туристите с нетърпение очакват следващите прояви на ТД „Осогово“ гр. Кюстендил. И както и да се каза тя, важното е, да се забавляваме!!!

snejen-01
snejen-02
snejen-03
snejen-04
snejen-05
snejen-06
snejen-07
snejen-08
snejen-09
snejen-10
snejen-11
snejen-12

  • Created on .